Team India

Hun sidder med barnet på hendes skød, navlet til trappetrinnet, mens hun kigger på de mennesker som går forbi. Hendes hånd er strakt frem, tom, ventende på at en rupee falder fra himlen. I hendes kultur er hun urørlig og usynlig, men jeg kan se hende. Hvad hedder hun mon? Hvad er hendes historie? Hvad har jeg at give?
teams logo india.png

Nogle gange har vi brug for en unik platform for at finde ud af, hvad kærlighed er i stand til. Nogle gange bliver vi nød til at tage nogle skridt ud af vores trygge rammer for at finde ud af, hvem vi er skabt til at være.
TeamINDIA er ikke ferie I Østen, men en invitation til 10. klasse elever som ikke kun ønsker at give kærlighed, men også ønsker en mulighed for at udvikle egne karaktertræk og identitet, mens de udforsker en af de vildeste nationer på Jorden.

I løbet af skoleåret burger vi to lektioner om ugen på emner som: fordomme, fattigdom, tværkulturel kommunikation, menneskehandel/human trafficking, religion og spiritualitet, international udvikling samt Indiens kastesystem. Vi prøver at udforske de svære spørgsmål som “hvordan giver vi værdi og kærlighed til nogen, som kaldes urørlige?” og “hvordan kan jeg give ud af min overflod?” Samtidig vil vi lade os inspirere af forbilleder som Mother Theresa og Gandhi. Slutteligt skal vi snuse lidt til sproget Hindi (Hindi er kun en af Indiens 122 hovedsprog!).

TeamINDIA’s højdepunkt er uge 6 og 7, hvor vi rejser til New Delhi og Varanasi i den nordlige del af Indien, hvor det vi har lært i klasselokalet bliver omsat til praksis. Varanasi er berømt for at være den helligste by i hinduismen, en højborg af kultur. Hinduer fra hele landet kommer for at vaske sig ren fra synd i floden Ganga eller for at dø og blive brændt ved dens flodbredder. Dermed begynder vores mulighed for at lære fra Jesus og tjene dem han kalder ”en af disse mine mindste”. Ved at opdele vores tid mellem Mother Theresa’s Home og The Care Center (et slags børnehjem for udsatte og sårbar unge) vil vi prøve at følge Jesu eksempel ved at dele kærlighed med alle dem, vi møder.

TeamINDIA handler om at udvide vores hjerter for mennesker, så vi kan vokse i vores karaktertræk. Vi tror på, at når vi flytter fokus fra os selv og hen på andre, tager vi del i Guds tanker, og han styrker og udvikler os. Hvis du har lyst til at sige JA til dette nye eventyr og blive en smule ukomfortabel en gang imellem kan TeamINDIA blive et af højdepunkterne i dit efterskoleophold.

Efter selve rejsen arbejder vi videre med faget om formidling af vores oplevelser og tanker i form af bl.a. oplæg og film.

Nyttig info

• Tilbuddet gælder 10. klasse
  • TeamINDIA-linjen har ekstra brugerbetaling, læs mere under økonomi.
 Josh Menning er ansvarlig for TeamINDIA-linjen. Ønsker man mere information eller har man spørgsmål vedrørende TeamINDIA kan man kontakte Josh på  jm@skovboefterskole.dk .

Josh Menning er ansvarlig for TeamINDIA-linjen. Ønsker man mere information eller har man spørgsmål vedrørende TeamINDIA kan man kontakte Josh på jm@skovboefterskole.dk.