Teater på Skovbo Efterskole

 

Teaterfagets udvikling

På Skovbo har vi en lang tradition for at lave teater. I hele skolens historie har vi lavet en årlig forestilling i januar måned. Det har altid været selvproducerede forestillinger med udgangspunkt i Skovbo Efterskoles værdier.

I 2011 ansatte vi Anja Ohlsen, som er universitetsuddannet dramaturg og lektor i drama, til at etablere et teaterspor i forbindelse af styrkelsen af skolens kreative teaterprofil. Anja har også tidligere arbejdet med børne-og ungdomsteater i mange sammenhænge bl.a. Teatermejeriet og Gawenda 

Hun har ligeledes arbejdet 4 år som dramaturg og projektkoordinator på det professionelle danseteater Aaben Dans i Roskilde, og derigennem givet vores elever mulighed for at møde det professionelle sceneliv på forskellig vis.

I dag er det Anja der er hovedansvarlig for vores teaterarbejde, og fungerer også som kunstnerisk leder af teaterkoncerterne.

I april 2017 har vi indviet vores nye TEATERHUS: Diamanten.

Det er et teaterlokale på ca. 200 m2 med fuldt ud professionelt udstyr. Det er lavet som en blackbox, og med mekanisk 100 % mørklægning, så der kan og eksperimenteres med lys. Det er også udstyret med et fjedrende gulv, der giver de bedste muligheder for fysisk teater og dans. Rummet giver mulighed for forskellige typer af publikumsopbygning og spilleflade.

Anja Ohlsen er kunstnerisk leder for Skovbos teaterliv. Mere information vedrørende teater kan fås på  ao@skovboefterskole.dk

Anja Ohlsen er kunstnerisk leder for Skovbos teaterliv. Mere information vedrørende teater kan fås på ao@skovboefterskole.dk

 

Teaterfag

På Skovbo har vi følgende teaterfag:

TEATERSPOR

4 timer om ugen med underviserne Anja, Oliver og Sune. Læs mere her.

TEATERKONCERT

3 ugers intensivt teaterarbejde. Læs mere her.

 

Teaterkoncert

Vores årlige teaterkoncert udtrykker Skovbos store musiske og kreative ambitioner. Vi er virkelig stolte af dette projekt, som henter sit indholdsmæssige gods i Skovbos værdigrundlag og pædagogiske vision. 

Projektet løber af staben i januar måned og involverer alle på Skovbo, både elever og medarbejdere. Det er fantastisk at skabe noget sammen, som ingen troede var muligt. 

Teaterkoncerten er en eksplosion af musik, kreativt teater, kunst og multimedie. Vi er ikke de samme bagefter.

I teaterkoncerterne sætter vi - gennem musik, fysisk teater, unges personlige monologer, installationskunst, lyd, lyd og medie - samfundsdebat på scenen, senest Svend Brinkmanns Gå Glip.

Teaterkoncerten 2018: NOIZ Skal vi leve i NOISE eller skulle vi prøve at NØJES med lidt mindre? En fortælling og refleksion over hvordan det er at være ung i dag med teknologi uden grænser og hvad vi måske har glemt i al støjen.