Velkommen til Skovbo Efterskole

Skovbo Efterskole er en af Danmarks ca. 250 frie efterskoler. Vi virker inden for lovgivningen om frie kostskoler og laver et spændende undervisningsforløb for 9. og 10. klasse.

Vision

Vores vision er at skabe et skole- og dannelses miljø, hvor unge lærer at handle ansvarligt og derigennem skabe udvikling i deres liv.

Skovbo er en kristen skole. Det betyder, at vores fundament er et kristent værdigrundlag og et kristent syn på mennesket. 
Vi tror, at alle mennesker er skabte- et guddommeligt eksperiment af støv og ånd som Grundtvig har formuleret det. 
Vi tror på, at der er noget der er større end os selv.

Værdig, engageret og relationel

Vi lægger os op ad den filosofiske retning PERSONALISMEN. Personalismens grundelementer er, at mennesket er: Værdigt, relationelt og engageret.

I vores skolearbejde prøver vi at give disse ord krop. Vi opfatter dig som et menneske med værdi, som engageret vil indgå i et relationelt forpligtigende fællesskab.

Ovenstående betyder, at en af vores pædagogiske grundsætninger er, at:

“Alle unge vil gerne lykkes- ja alle mennesker både unge og voksne har en drøm og et ønske om at lykkes. ”

Hvad enten du har gode eller dårlige skoleerfaringer med dig, så vil vi gerne arbejde sammen med dig på, at du udvikles positivt i det kommende skoleår.

Skovbo er en dannelsesrejse. Du forandres af at være på Skovbo. Med hensyn til udvikling er der kun en ting at sige: 

“Udvikling er ”hårdt” arbejde, men det bliver rigtig godt, når du investerer noget af dig selv i fællesskabet.”

I en meget individualistisk kontekst, hvor det hele tiden er mig og mine behov, der er i centrum, er det godt at reflektere over de ord, der står på vores flaskeindsamlingskasse i forgangen:

“Livet bli’r godt når du husker... at der er en verden udenfor dig selv.”

Ansvar, udvikling og glæde

På Skovbo ønsker vi at kommunikere en fortælling om en Gud, der elsker alle mennesker - uanset race, uddannelse og social status. 
Vi ønsker også at give vores elever en global bevidsthed, om den jord vi alle sammen bor på. 

På Skovbo møder du mange forskellige mennesker, og grundlæggende mener vi, at forskellighed er en forudsætning for udvikling.

Du kommer måske til at opleve kristendom fortalt på en måde, du ikke er vant til. Du kommer måske til at synge med på nye sange. 

Vi ønsker at forstyrre dig på den gode måde. Vi har ikke svarene på alt og egentligt synes vi, at der er meget mere udvikling i at stille de rigtige spørgsmål end at have de færdige svar.

I vores logo står også ordet ”Glæde”. Vi tror, at glæden er forbundet med det kristne livs- og menneskesyn. Derfor præsenterer vi en åben og livsglad kristendom. 
Den kendte Narnia forfatter C.S.Lewis har udtrykt det således:

“Glæde er et sikkert tegn på Guds tilstedeværelse.”

Hjemmesiden er vores primære kommunikationsplatform. Her kan du som elev, forælder, kommende elev, interesseret finde alle relevante informationer om Skovbos spændende efterskoleprojekt. Vi håber, at du vil bruge tid til at kigge dig godt omkring.

 
 
Jan Dufke  Forstander

Jan Dufke
Forstander

 
Helen Mikkelsen  Viceforstander

Helen Mikkelsen
Viceforstander