Mur A4.png

Om teaterkoncerten

I en amerikansk undersøgelse af teenagere og deres trivsel svarer 54% at de altid eller nogle gange føler det som ingen kender dem godt. 40% mener at de mangler fællesskab, at deres relationer ikke er meningsfulde eller at de er isoleret fra andre. I en dansk undersøgelse af unge viser det sig at 28% aldrig deler sorger eller nederlag med deres forældre og 24% deler ikke sorger og nederlag med venner. Op til 80% af alle danskere under 18 år kan fortælle om ensomhedsfølelser på et eller andet tidspunkt i deres liv.

Ensomhed er noget vi alle kan relatere til. Men vi snakker ikke om det, for det er lidt skamfuldt at være ensom. Det er ikke noget man “skilter” med på Instagram, der skal man helst være “på”. Men hvis skyld er det at man føler sig ensom? Er det en selv, som isolerer sig, eller er man blevet udelukket, skubbet ud i kulden?

Hvis man spørger danskerne om de kender en som de ved eller tror er ensom, så svarer 57% at det gør de. Alligevel har 54% af danskerne ikke spurgt ind til disse menneskers formodede ensomhed. Hvorfor spørger vi ikke ind? Hvad skal der til for at mennesker ikke føler sig ensomme? Og kan man godt gøre en forskel for andre, selvom man selv er ensom?

I dette skoleårs teaterkoncert kommer elever og medarbejdere til at arbejde med emnet ensomhed. Vi har bl.a. haft besøg af oplægsholdere fra Ventilen og Poetry Slam Fyn og sidste år var skolen med til Danmark Spiser Sammen, som er arrangeret af Folkebevægelsen mod ensomhed.

Vi inviterer dig med til en storslået oplevelse med musik, teater og medieproduktion i særklasse, og vores elever kommer til at afdække begrebet “ensomhed” og hvordan man kan komme ud af den. En teaterkoncert der kan og vil give noget videre til mennesker i alle aldre og forhåbentlig give anledning til snak i familien, blandt venner og i andre fællesskaber.

Vores teaterkoncert er hæftet op på vores teatermanifest, som man kan læse her.

Forestillinger

Fredag d. 11. januar kl. 19.00 (premiere) UDSOLGT
Søndag d. 13. januar kl. 19.00
Mandag d. 14. januar kl. 19.00
Tirsdag d. 15. januar kl. 19.00

Billet koster 50 kr. Gratis entré for skoler og ungdomsklubber.

Reservér billetter

Vælg forestilling *
* skal udfyldes

Lyt til vores TK19-podcast 🎧

Kom bag om scenetæppet hos Skovbo Efterskole og følg med i hvad eleverne (og lærerne) går og arbejder med i teaterkoncertugerne 🎭